Sol Reader – найнезвичніший рідер у світі

Світ змінюється. Не треба дивуватися пристроям, які з’являються на ринку. Кожен із них унікальний та неповторний, спрямований на задоволення найпримхливішого користувача. Можливо, у недалекому майбутньому звичні нам рідери будуть замінені на інші – більш футуристичні та цікаві.

Sol – це компанія, яка займається технологіями та створює інструменти для читання, які відрізняються від інших своєю формою та функціоналом. Робітники компанії переосмислюють процес читання для того, щоб створити атмосферу повного занурення у сюжет обраної книги.

Стартап Sol не так давно, а саме влітку цього року, випустив один з найцікавіших та найдивніших пристроїв останнього часу. Він отримав назву Sol Reader.

Чим же цей гаджет відрізняється від тисячі інших?

Більшість із нас звикли до простого, схожого на планшет формату рідерів, але тут ми його не побачимо, бо розробники пішли значно далі та надали пристрою форми окулярів. Отже, Sol Reader має вигляд VR-окулярів, які працюють у тісному зв’язку зі смартфоном на iOS або Android.

Текст розподіляється на два екрани, які оснащені та працюють на технології E-Ink. Це відбувається через вбудовану спеціальну програму. Треба зазначити, що при цьому периферичний зір зберігається, тобто власник рідера може бачити все, що відбувається з кожного боку і не відволікатися надовго від того чи іншого документа, чи книги.

Цей пристрій оснащений двома 1,3-дюймовими дисплеями з вбудованим підсвічуванням, які можуть відображати 65 тисяч пікселів.

Користувач самостійно може керувати яскравістю LED- підсвічування і коригувати його відповідно до своїх потреб. Цей процес відбувається вручну, а не автоматично. Розробники додали  для комфортного використання гаджета датчик для підстроювання під навколишнє освітлення за необхідності.

Однією із цікавих та корисних функцій Sol Reader є можливість налаштування діапазону діоптрій для кожного екрану, тому це стало розв’язання проблеми користувачів із поганим зором, оскільки їм не потрібно одягати лінзи або окуляри для читання під час використання рідеру.

Пристрій також оснащений модулями Wi-Fi та Bluetooth, а заряду вистачає на 25 годин.

Основні переваги, виділені компанією:

  1. Глибокий фокус. Створюється ефект схожий на шумопоглинання, але тільки для ваших очей. Повне зосередження на інформації завдяки теплоті та текстурі електронних чорнил.
  2. Цілковитий комфорт. Це перша у світі електронна книга, яку можна носити. Для того, щоб читач отримав нові враження та досвід. Більше не треба напружувати шию, лежачи у ліжку або шукати краще освітлення.
  3. Бібліотека. Якщо у вас є бібліотека електронних книг, крім формату DRM, то ви можете завантажити її на Sol Reader через спеціальний додаток від компанії Sol та насолоджуватися улюбленими творами. Також можна отримати доступ до інформаційних, наукових та розважальних статей, які ви додали у закладки.

 Технічні характеристики

  • Мова пристрою – англійська.
  • Живлення та акумулятор. Тримає заряд 25 годин. Вбудований літій-іонний акумулятор х 2 (235-470 мАч). Також є змінна батарейка типу «таблетка» для пульта дистанційного керування. Заряджати пристрій можна через USB-с від комп’ютерної системи або адаптера живлення.
  • Чіп – 240 МГц, 2-ядровий процесор.
  • Вимоги до навколишнього середовища. Температура навколишнього середовища повинна бути від 45-100 F (от 7-37 С). Температура неробочого стану – 4-113 F (20-45 С). Відносна вологість має бути 5% -95 % без конденсації.
  • Системні вимоги: доступ до мережі Інтернет та Apple або Google ID (для мобільного додатку).

При покупці пристрою до комплекту входять:

  • Sol Reader;
  • кабель для зарядки пристрою от USB-C до USB-C;
  • документація;
  • тканина із мікрофібри для чищення екранів;
  • маленький бездротовий пульт для прокручування сторінок;
  • додатково: жорсткий чохол.

Отже, реліз пристрою можна чекати восени. А на сайті компанії його можна замовити вже зараз. При цьому вибрати колір, який більше подобається із запропонованих (чорний, срібний, темно-синій, золотий), заплативши лише 350$.

Натисніть, щоб оцінити цю публікацію!
[Всього: 0 Середнє: 0]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

59 − = 51