10 прихованих функцій WhatsApp, про які ви могли не знати

WhatsApp – це один із найпопулярніших месенджерів у світі, і його використовують мільйони людей щодня для обміну повідомленнями, фото, відео та файлами. Однак багато користувачів навіть не підозрюють про наявність деяких корисних функцій, які можуть значно спростити користування додатком. Усі вони заховані або не дуже неочевидні, натомість їх використання може зробити спілкування ще зручнішим. У цій статті ми розглянемо 10 прихованих функцій WhatsApp, які варто знати кожному.

  1. Видалення повідомлень після їх відправлення

Більшість з нас хоча б раз відправляли повідомлення не тій людині або з помилкою. На щастя, у WhatsApp є можливість видалити повідомлення не лише для себе, але й для всіх учасників чату. Щоб це зробити, натисніть і утримуйте повідомлення, а потім оберіть «Видалити для всіх». Важливо пам’ятати, що ви зможете видалити конкретне повідомлення лише протягом 1 години після його відправлення. Коли цей час спливе, то така можливість зникне.

  1. Приховування статусу «Був(ла) в мережі»

Якщо ви не хочете, щоб інші користувачі бачили, коли ви були останній раз в мережі, то додаток дозволить приховати цю інформацію. Для цього зайдіть у «Налаштування», перейдіть до розділу «Конфіденційність» і виберіть, хто може бачити ваш статус. Там можете обрати, чи бачать цю інформацію всі, лише ваші контакти, або ніхто.

  1. Використання WhatsApp на комп’ютері

Часто буває незручно набирати повідомлення на маленькому екрані смартфона. Як ви вже могли зрозуміти, WhatsApp підтримує функцію WhatsApp Web, яка дозволяє використовувати додаток на комп’ютері. Для цього всього достатньо перейти на web.whatsapp.com, відкрити програму на смартфоні, зайти у налаштування та вибрати «WhatsApp Web». Потім просто відскануйте QR-код на екрані комп’ютера – і ви зможете користуватися WhatsApp на великому екрані.

  1. Приховане читання повідомлень

Не всі користувачі хочуть, щоб інші бачили, що вони прочитали повідомлення. WhatsApp дає можливість вимкнути «сині галочки», які свідчать про те, що повідомлення було прочитане. Для цього перейдіть до налаштувань конфіденційності та вимкніть опцію «Звіти про прочитання». Однак пам’ятайте, що ви також не зможете побачити, чи прочитали ваші повідомлення інші люди.

  1. Закріплення важливих чатів

Якщо у вас багато чатів, важливі розмови можуть легко загубитися серед інших. Для зручності можете закріпити найважливіші чати зверху списку. Це особливо корисно, якщо потрібно постійно підтримувати зв’язок із певними людьми або групами. Для цього просто натисніть і утримуйте потрібний чат, а потім виберіть значок шпильки, щоб закріпити його.

  1. Відправлення повідомлень без інтернету

Що робити, якщо немає підключення до інтернету, а повідомлення потрібно надіслати? WhatsApp дає змогу писати повідомлення навіть без підключення до мережі. Так, це не зовсім повноцінна відправка, як ви могли собі подумати, але все ж, як тільки пристрій відновить з’єднання з інтернетом, то усі написані повідомлення будуть автоматично надіслані. Наприклад, це дуже корисно, коли ви перебуваєте в місці з нестабільним сигналом або тимчасово без доступу до Wi-Fi.

  1. Форматування тексту

Іноді потрібно виділити окремі слова або фрази у повідомленні. WhatsApp підтримує кілька варіантів форматування тексту, які зроблять ваше повідомлення більш виразним. Для прикладу, щоб написати текст жирним, використовуйте зірочки по обидва боки тексту: *текст*, для курсиву – підкреслення, а для перекресленого тексту символ ~текст~. Достатньо простий, але ефективний спосіб привернути увагу до певної частини повідомлення.

  1. Індивідуальні сповіщення для контактів

Якщо хочете одразу знати хто вам пише, не дивлячись на телефон, то можна налаштувати індивідуальні сповіщення для певних контактів. Для цього відкрийте потрібний чат, натисніть на ім’я контакту та виберіть «Індивідуальні сповіщення». Тут можна обрати унікальний сигнал для повідомлень від цієї людини або групи.

  1. Архівування чатів

Деякі чати можуть стати неактуальними, але видаляти їх не завжди хочеться. WhatsApp має можливість архівувати чати, щоб вони не заважали у списку, але були доступними для перегляду при необхідності. Для цього натисніть і утримуйте потрібний чат, а потім оберіть «Архівувати». Знайти ж його зможете в архіві у будь-який момент.

  1. Створення власних стікерів

Сьогодні стікери стали популярним способом виразити емоції або підкреслити певний момент у розмові. Додаток дозволяє створювати власні стікери за допомогою спеціальних додатків, наприклад, Sticker Maker. Тому можете використовувати свої фото або малюнки, щоб зробити унікальні стікери, які можна надсилати друзям. Відмінний спосіб персоналізувати свої повідомлення та зробити їх ще цікавішими.

Усі ці функції безперечно зроблять ваше користування месенджером ще комфортнішим. Вони не тільки економлять час, але й дозволяють налаштувати додаток цілком під свої потреби, покращуючи якість спілкування в чатах. Незалежно від того, чи використовуєте ви WhatsApp для роботи, чи для особистих розмов.

Натисніть, щоб оцінити цю публікацію!
[Всього: 0 Середнє: 0]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

− 4 = 6