Розумний пристрій для вирощування рослин: Plantui Smart Garden

Розумні сади – це досить нова тенденція, яка постійно набирає оберти протягом останніх років серед жителів різних куточків світу.

PLANTUI SMART GARDEN – це настільний гідропонний розумний сад, який був розроблений фінською компанією Plantui. Його можна розмістити де завгодно, тому пристрій можна адаптувати до розміру рослини і швидкості її росту.

Корпус пристрою виготовлений із пластику найвищого гатунку, зовнішні частини пофарбовані металізованою фарбою. До того ж компанія періодично реалізує стилізовані, одиничні кольорові версії своєї розробки.

 Розумні функції Plantui Smart Garden

  • Таймер сну – світлодіоди пристрою досить яскраві. Проте, вчені довели, що і рослинам потрібен час на відновлення сил приблизно вісім годин на добу. Тому у Plantui Smart Garden є таймер сну, який можна програмувати на будь-який час. Розробники рекомендують обирати період з 23:00 до 7:00. Щоб його запустити потрібно покласти руку на відповідну кнопку і натиснути на неї протягом трьох секунд. Після цього світло повинно згаснути.
  • Cвітло вкл/вкл – користувач може вручну включати та вимикати світло. Це не впливає на режим сну.
  • Святкова відпустка – якщо ви зібралися у подорож або вас не буде вдома деякий час, то можна активувати паузу на цей час, яка дозволяє вашому гаджету працювати автономно до двох тижнів. Таким чином рослини, які ви вирощуєте, будуть споживати менше води, а світло стане рожевого кольору.
  • Світло і вода – Plantui Smart Garden регулює кількість споживання води вашими рослинами залежно від фази їх росту, а також спектр світла, який вони отримують. Це створено для того, щоб відповідати конкретним потребам представників флори. Світло змінить свій колір на фіолетовий і буде змінюватися разом з циклом поливу, як тільки буде встановлений перший блок висоти.
  • Індикатор низького рівня води – якщо у вашому пристрої недостатньо води для роботи водяного насосу, то індикатори автоматично почнуть мигати синім кольором, тому постійно треба перевіряти наявність достатньої кількості води у спеціальній мисці гаджета, щоб не виникли збої у його роботі.
  • Режим очищення – для цього потрібно використати лимонну кислоту і активувати режим очищення, тобто покласти руку на кнопку і натискати на неї протягом 15 секунд. Синій або зелений колір світла (залежно від моделі) сповістить вас про те, що процес очищення розпочався.

Принципи роботи системи освітлення та поливу у Plantui Smart Garden

Система освітлення

На вершині пристрою є система освітлення для росту. Вона зроблена із набору світлодіодів для кожної рослини. До складу такого набору входить три світлодіоди, які мають різну довжину хвилі. Це забезпечує збалансований спектральний склад потрібен для росту рослин.

Керування освітленням – дуже просте. Фотоперіод становить 16 годин в день і 8 годин вночі. Світло можна виключити у будь-який час, поклавши руку на верхню частину пристрою.

Система поливу

Система поливу також дуже зручна та ефективна у використанні. Це гідропонна система, тобто насіння поміщається у слоти і підтримуються необмеженим субстратом, кам’яною ватою. Капсули, які містять кам’яну вату, утримують основу рослини протягом всього часу її існування, її корені ростуть за межами капсули, намагаючись отримати більше води.

Рослинні капсули

За допомогою рослинних капсул користувач може легко вирощувати овочі, трави та квіти.

Вони містять насіння і грунт. Оскільки швидкість росту рослин різна, то розробники підготували кілька варіантів капсул, які розподілені на категорії залежно від росту та часу цвітіння. Щоб обрати однакові капсули потрібно звертати увагу на її колір, який відповідає обраній категорії.

Додаток Plantui Smart Garden

Plantui заключила партнерство з німецькою компанією Bosch. Вони реалізовуються обрані продукти під своїм брендом “SmartGrow”.

Ці продукти на сто відсотків сумісні, оскільки вони являють собою перейменовану оригінальну версію пристроїв компаніїї Plantui.

До того ж компанія-партнер запустила додаток Bosch SmartGrow, яке має англомовну версію і є гарним доповненням до розумного саду.

Завдяки цьому застосунку користувач може контролювати ріст своїх рослин, також слідкувати за тим, що треба змінити воду, коли зібрати урожай або купити нові капсули.

Також додаток містить серію кулінарних рецептів на будь-який смак.

Отже, Plantui Smart Garden – це дуже корисний, простий у використанні пристрій, який гарно продуманий і красиво спроєктований. Він допомогає вирощувати  різні рослини протягом року і вам не потрібно докладати зусиль до цього процесу. Пристрій все зробить за вас.

Натисніть, щоб оцінити цю публікацію!
[Всього: 0 Середнє: 0]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

12 − 11 =