Найпотужніші смартфони 2024 року (частина 1). Samsung Galaxy S24 Ultra та iPhone 15 Pro Max

Сьогодні смартфони вже здатні фактично замінити ноутбук, фотоапарат і навіть ігрову консоль. 2024 рік приніс нам флагмани, що повністю стирають межі між різними пристроями. Якщо ви шукаєте гаджет, який стане незамінним помічником у будь-якій справі, тоді точно потрапили за адресою. Готові дізнатися, хто саме зараз встановлює нові стандарти у світі мобільної техніки? У цій статті ми підготували для вас огляд чотирьох найпотужніших флагманів.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Його можна порівняти з елітним спортивним автомобілем: швидкий, стильний та наповнений найсучаснішими технологіями. Екран на 6.8 дюймів із роздільною здатністю 3200×1440 пікселів та частотою оновлення 120 Гц. Під капотом цього смартфону знаходиться новітній процесор Snapdragon 8 Gen 3 (або Exynos 2400 залежно від ринку) з неймовірною швидкістю та продуктивністю. Завдяки 12 ГБ оперативної пам’яті та можливостям зберігання до 1 ТБ, у вас завжди буде достатньо місця для всіх додатків, фото та відео.

Камера

S24 Ultra наділений вдосконаленою системою камер, а саме – основна камера на 200 МП та нова Quad Tele система. Ця система дозволяє отримувати чіткіші та деталізованіші знімки з 5-кратним оптичним зумом, що особливо корисно для нічної фотографії і знімків з великої відстані. Алгоритми ШІ покращують якість зображень, автоматично коригуючи освітлення, контрастність, та за бажанням можуть видаляти небажані об’єкти з фото.

Штучний інтелект

Тут цілий набір ШІ-функцій, по яких детально можна розписати цілу нову статтю, але, для прикладу, розкажемо коротко про деякі з них: “Live Translate” дозволяє здійснювати переклад у реальному часі під час телефонних дзвінків, значно спрощуючи спілкування на різних мовах. ШІ ще використовується для покращення фотографій за допомогою “Generative Edit”. Просто відкриваєте фото, і маєте можливість не просто його редагувати, а безпосередньо домальовувати простір довкола, стирати об’єкти на знімках та багато чого іншого.

А от така функція, як “Chat Assist” допоможе коригувати тон повідомлень, зробивши їх більш професійними або невимушеними залежно від потреби. Крім того, стилус S Pen теж отримав нові можливості, і деякі з них – автоматичне форматування та переклад тексту в додатку Notes.

Автономність

Батарея на 5000 мАг надасть довгий час роботи навіть при активному використанні. У режимі адаптивного дисплею смартфон Galaxy може працювати до 16 годин і 45 хвилин (згідно тестів) при безперервному використанні 5G, що є значним покращенням у порівнянні з попередніми моделями. Ну, і підтримка швидкої зарядки на 45W зможе зарядити телефон до 50% всього за півгодини, +також присутня бездротова зарядка Qi2 на 15W.

iPhone 15 Pro Max

Це, мабуть, король серед смартфонів для шанувальників iOS. Кожен новий випуск iPhone від Apple викликає величезний інтерес, звісно ж, і iPhone 15 не став винятком. Він отримав новий зовнішній вигляд з титановим корпусом, така зміна значно знижує вагу пристрою порівняно з попередніми моделями. Дизайн став ще більш елегантним завдяки тоншим рамкам навколо дисплея та контурним краям, від цього буде набагато зручніше тримати у руці.

Екран тут Super Retina XDR з технологією ProMotion і частотою оновлення 120 Гц, який відтворює неймовірну плавність та чіткість зображення.

Камера

15 Pro Max хизується своєю значно вдосконаленою камерою. Тут 48-мегапіксельна основна камера з новітньою технологією tetraprism забезпечує 5-кратне оптичне збільшення, а новий стабілізатор зображення та система автофокусування гарантують чіткі та детальні знімки навіть при слабкому освітленні. Автоматичний портретний режим активується при виявленні людей чи тварин у кадрі, створюючи чудові фото з розмитим фоном без жодних зусиль. До того ж, покращена нічна зйомка та Smart HDR 5 роблять знімки в умовах недостатнього освітлення ще кращими.

Продуктивність та автономність

Серцем смартфону став новий процесор A17 Pro, побудований за 3-нанометровим техпроцесом. Цей чіп дає на 10% більшу швидкість роботи центрального процесора та на 20% кращу продуктивність графічного процесора порівняно з попередником. Новий процесор має вдвічі швидший нейронний двигун, тому робота з додатками, що використовують штучний інтелект, буде більш ефективною.

Якщо коротко, то батарея тут теж має не менш тривалий час автономної роботи, наприклад, порівняно із тим самим Samsung S24. +Це перший iPhone з роз’ємом USB-C, і тепер можна заряджати й передавати дані швидше та зручніше, використовуючи той самий кабель, що й для багатьох інших пристроїв. Вже ні для кого не секрет, що стандарт USB-C стає все більш популярним.

Нові функції

Із таких найбільш цікавих нововведень стала кнопка Action Button, інтегрована з острівцем в дисплеї (Dynamic Island), вона замінила звичний перемикач беззвучного режиму. Кнопка дозволяє швидко запускати камеру, вмикати ліхтарик, робити голосові записи та виконувати інші функції.

У першій частині цієї статті ми розглянули два найпотужніші смартфони на ринку – iPhone та Samsung Galaxy. Але вже наступній продовжимо наше дослідження далі та познайомимо із ще двома видатними смартфонами, які також не менше заслуговують на вашу увагу. Слідкуйте за нашими публікаціями, щоб не пропустити важливу інформацію та залишатися в курсі новітніх тенденцій разом із ТехноВізором!

Натисніть, щоб оцінити цю публікацію!
[Всього: 0 Середнє: 0]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

+ 60 = 66